Tapk Ekologija.lt bendruomenės nariu - Prisijunk su Facebook   arba Registruokis

Restoranas „Diverso“ - atsakingų restoranų tinklo narys

Autorius: Meniu.lt
Data: 2012.06.22 00:00

Reitingas:
796/0

Atsakingų restoranų tinklas – socialiai atsakingų maitintojų (restoranų, kavinių, kt.) tinklas, kuriuose lankytojai pietaudami ir vakarieniaudami gali gauti informaciją apie restorane naudojamus produktus, jų sudėtines dalis, kaloringumą, alergizuojančius produktus, naudojamą GMO,  produktų kilmę, paruošimo būdą ir kitą, jiems svarbią, informaciją.

UAB Hotel Neris, viešbutis Park Inn by Radisson Kaunas, restoranas „Diverso“ prisiėmė įsipareigojimus dėl:

...žaliavų, iš kurių gaminami patiekalai:
1. Gaminant patiekalus naudojama mažiausiai 20% vietinių produktų: salotos,daržovės, triušiena, sterkas, kalakutiena, pieno produktai.
2. Restoranas naudoja ne mažiau 20% vietinių žaliavų (100 km spinduliu aplink restoraną): šakninės daržovės, paukštienos patiekalai, pieno produktai.
3. Restoranas siekia naudoti bent 10%  ekologiškų (sertifikuotų) žaliavų, gaminant maistą.
4. Restorano valgiaraštyje pateikiamos tik  gausius išteklius turinčios žuvų rūšys: vietinės upių/ežerų žuvys ir lašiša.
5. Restorano „Diverso“ A la carte valgiaraštyje nėra pavojingų sveikatai bei aplinkai žaliavų (nykstančių rūšių, užterštų produktų ir žaliavų, produktų ir žaliavų savo sudėtyje turinčių GMO).

...išteklių tausojimo:
1. Restoranas ir viešbutis optimizuoja elektros energijos sunaudojimą, sumažindamas jį daugiau nei 10%.
2. Restoranas „Diverso“ ir viešbutis „Park Inn by Radisson Kaunas“ priklauso Carlson Rezidor viešbučių grupei ir vykdo projektą „Think Planet“, kurio pagrindinis tikslas - sumažinti 25 proc. energijos sąnaudas iki 2015 m.
3. Tiek restorane, tiek viešbutyje įdiegti vandens, elektros taupymo sprendimai. Todėl restorano ir viešbučio svečiai nuolat raginami pagalvoti apie mūsų Planetą.
4. Restorane galima gauti vandenį iš vandentiekio, o ne iš plastikinių butelių.
5. Restoranas saugiai utilizuoja organines atliekas.

...sveikesnis meniu:
1. Restorano svečiams, netoleruojantiems gliuteino, laktozės yra sudaryta galimybė užsisakyti patiekalus pagal pageidavimą.
2. Daugelis restorano patiekalų ruošiami naudojant žemą temperatūrą, džiovinant, vytinant.
3. Tik vaikams restorane galima užsakyti pusę porcijos.

...darbuotojų švietimo:
1. Restorano „Diverso“ ir viešbučio „Park Inn by Radisson Kaunas“ darbuotojai nuolat dalyvauja „Responsible business” mokymuose ir vykdo „Think Planet“ projektą.
2. Restoranų darbuotojai dalyvavo dvejuose „Įmonių socialinės atsakomybės“ bei „Atsakingo restoranų verslo“ mokymuose.

Jei esate alergiškas/-a ar Jums tiesiog aktualu bei svarbu, iš kokių žaliavų pagaminti Jūsų mėgstami ar pasirinkti patiekalai - kreipkitės į Jus aptarnaujančią/-tį padavėją. Mums malonu, kad Jums rūpi tai, ką valgote bei tai, kaip Jūsų mėgstamas patiekalas yra gaminamas.

Jei turite klausimų, pasiūlymų, idėjų - kreipkitės į mus! Susisiekite: el.paštu redakcija@meniu.lt, tel. 8 699 37833

Atsakingų restoranų tinklas>>


Iniciatyva vykdoma įgyvendinant projektą „Vartai: įmonių socialinės ir aplinkosauginės inovacijos“. Projektą įgyvendina Jungtinių Tautų vystymo programa Lietuvoje kartu su Lietuvos verslo darbdavių konfederacija, Profesine sąjunga „Solidarumas“ ir Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centru. Projektą finansuoja Europos socialinis fondas.

Norėdami rašyti komentarus prisijunkite prie Ekologija.lt bendruomenės Prisujunk su Facebook  
© ekologija.lt, 2012. Visos teisės saugomos. Atsiliepimai, komentarai ir pagalba - pagalba@ekologija.lt